Alexandra Fischer-Hunold: Schulfreundgeschichte

Alexandra Fischer-Hunold: Schulfreundgeschichte

Kleine Geschichten, großer Spaß“

IMG_1083

Požičané z DSB Schule… Lesepiraten… Má to osem samostatných príbehov:

  • Monsternacht

  • Projektwoche

  • Ausflugstag

  • Hilfe, Entfúhrer

  • Der Streich

  • Verliebt, verlobt, verheiratet

  • Tauschgeschäft

  • Der Lehrertest

Monsternacht … v skole zadá Herr Groten úlohu, prečítať Monstergeschichte auf der Seite 32… varuje deti, ze su „schoen gruselig“… Timo a Florian sa rozhodnú, že ich budú čítať spolu u Timoteja doma. Tak aj urobia, ale keď sa Timo v noci prebudí, nielenže vedľa seba nenájde svojho kamaráta, ale je tam ešte jeden hrozný háčik, že vidí vzdúvajúcu sa záclonu a za ňou počuje hrozný hlas „Jetzt habe ich dich! Jetzt fresse ich dich!“ Napriek hrôze z toho, že nejaké strašidlo sa opovážilo vôjsť do jeho kráľovstva, rozhodne sa zachrániť svojmu priateľovi život… keď odhrnie záclonu, nájde tam Floriana, ako sa napcháva Gummibärchen-mi a hovorí si: „Jetzt habe ich dich, und jetzt fresse ich dich.“

Projektwoche … Marlene vidi, aká špinavá a v akom neporiadku je jej trieda a preto navrhne, aby v rámci „Projektwoche“ si ju upratali a vyčistili.. chlapci sa smiali, že je to „bloede Mädchenidee“, ale nakoniec to chytilo aj ich a začali rozmýšľať, ako by si svoju triedu mohli vyzdobiť… Aj pani učiteľka Floh bola zufrieden. Len to bolo chybou, že nemali dosť peňazí. Ale aj to sa vyriešilo. Angelin otecko bol „Malermeister“, mohla teda zabezpečiť farby… triedu natreli na bielo s ružovočervenými kvietkami a do toho prišli chalani so svojimi Graffiti… Am Ende sind alle einer Meinung: Die 2b hat das bunteste und tollste Klassenzimmer der Welt.

Ausflugstag… Lara a Inga… sedia vedľa seba v autobuse a Inge príde zle. Bolí ju brucho, ale nechce to nikomu povedať, lebo chce ísť do ZOO… teší sa na tento výlet… ale Lara sa nedá odradiť a povie to učiteľke. Pani Hennig upovedomí lekára a ten zistí, že Inga má akútny zápal slepého čreva a treba ju okamžite operovať. Bolo dobre, že Lara o jej bolesti povedala učiteľke.

Hilfe, Entführer! Kai tlačil pred sebou bicykel a videl, ako Fredo nastupuje do nejakého podozrivého auta. Prvé, čo ho napadne je, že Freda chcú uniesť, a tak uteká za ním a pokúša sa ho odtrhnúť od auta. Pribehne niekoľko žiakov a učiteľov…ukáže sa, že v aute bol Fredov strýko, ktorý prišiel z cudziny. Ale pán riaditeľ aktívneho Kaia pochváli „Lieber einmal zu viel um Hilfe gerufen als einmal zu wenig!“

Der Streich… Matthis sa chce kamarátiť s Olem, lebo ten je „total cool“, ale Ole ho navádza, aby nahnevali Sinana. Matthis má napísať na tabuľu, že Sinan smrdí. „Wenn du mein Freund sein willst, dann tust du, was ich sage.“ Ale Matthisovi sa to nepáči. Nakoniec predsa len napíše niečo na tabuľu… ale týka sa to Oleho… „Ole spinnt“.

Verliebt, verlobt, verheiratet. Lena je smutná, lebo jej kamarát v škole je plachý a nerozpráva sa s ňou. A tak sa s ňou rozpráva mama a povie jej, že jej kamarát bol taký istý. A ona bola „verliebt, dann verlobt und dann verheiratet“… a ten, za koho sa vydala, je teraz Lenin otec.

Tauschgeschäft… Išlo tu o desiatu… ako si ju deti navzájom vymieňali …

 

Dieser Beitrag wurde unter Literatúra pre deti a mládež, Nemeckí autori, Werke abgelegt und mit , , verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Hinterlasse einen Kommentar